top of page
  • Admin

Χαιρετισμός του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης "

Updated: Jun 6, 2021


Μια σημαντική συλλογή του Γιώργου Γαϊτανάρη & της Iώς Ντόλκα για την Τρίπολη


Διακόσια χρόνια από το 1821. Διακόσια χρόνια μετά. Διακόσια χρόνια σύγχρονης μνήμης. Τι, λοιπόν, πιο δημιουργικό, από το να συνεργαστούμε με τον Δήμο Τρίπολης, για την έκθεση με έργα που σχετίζονται με τα τόσα σημαντικά γεγονότα εκείνης της εποχής;


Η Συλλογή του Γιώργου Γαϊτανάρη & της Ιώς Ντόλκα αποτελεί προσφορά στον τόπο όπου συνέβη το πρώτο και ένα από τα πλέον καθοριστικά γεγονότα της Επανάστασης. Προσφορά στην Τριπολιτσά.


Συνεργαζόµαστε δυναµικά µε τον Δήµο Τρίπολης, µε τη Δηµοτική Αρχή και µε τον δήµαρχο Κώστα Τζιούµη ενισχύοντας την πολιτιστική πρωτοτυπία ταυτόχρονα µε την αισθητική καλλιέργεια. Η έκθεση της συλλογής δίνει –και δίνουµε– πρωτείο και προβάδισµα ποιότητας.


Η εξαιρετική ποιότητα των εικαστικών τεκµηρίων, το εύρος των οποίων καλύπτει πολλαπλά µέσα καλλιτεχνικής έκφρασης Ελλήνων και ξένων δηµιουργών, καλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί και να ζήσει εκείνες τις στιγµές του Αγώνα που σήµερα µας επιτρέπουν να στεκόµαστε µε υπερηφάνεια στο µεγαλείο τους, στην αυταπάρνηση, στη θυσία. Στη µοίρα που µπορούν οι λαοί να παίρνουν στα χέρια τους και να διαφεντεύουν.


Μεταξία Τσιρταβή (Ξένια Καλδάρα)

Γενική Διευθύντρια & Πρόεδρος Δ.Σ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης















48 views0 comments

Recent Posts

See All

Χαιρετισμός του Δημάρχου της Τρίπολης

Για την έκθεση και τους αιτίους... Πολυµερής και πολύµορφη η ανθρώπινη υπόσταση: κοινωνική, θρησκευτική, οικονοµική, πολιτική, ερωτική, καλλιτεχνική. Αυτή η τελευταία ιδιότητα είναι η φλόγα η δηµιουργ

bottom of page